Шофьор на такси в Пловдив бута клиентка от колата: “Не те ли е срам, бе, боклук“ СНИМКИ

Жена е била изблъскана и обиждана от шофьор на такси в Пловдив. След курс около 2 км, мъжът поискал 3,20, но след като клиентката му ги заплатила с точни пари, той тръгна да се държи вулгарно.

„Не те ли е срам, бе, боклук такъв? Заради такива като тебе е такова положението в страната“, крещял мъжът, разгневен, че не е получил бакшиш. Жената пък поискала касов бон, а това вбесило водача, който излязъл от колата и бутнал жената, докаро тя слизала.

Абсурдната ситуация се развива на метри от Главната на ул.„Патриарх Евтимий“.  За инцидента разказва самата потърпевша Елена Стоянова Комитова-Джанекова. Тя живее в Англия, но не пропуска да се върне в родния си град Пловдив. За съжаление сегашното и посещение е белязано от редица перипетии –  преди дни къса мускул на крака и сега е трудно подвижна. Между две изследвания тя маха на маршрутка, ала вместо маршрутката спира такси „Елит“, със стикер на номер 6106. /По-късно ще разберем, че този номер е закрит, а фирмата не съществува./

Жената все пак решила да се качи на задната седалка, ала изневерила на навика си винаги да поглежда тарифата. В крайната точка на отсрещната спирка след Тунела, шофьорът издекламирал, че дължи 3,20. Оттук историята е ясна – тя плаща без бакшиш, а той агресира и стига до обидни епитети, псувни и дори изблъскване на жената.

„В момента, в който му поисках и касов бон, той направо откачи. Излезе от колата и както до преди секунди ме наричаше боклук, просто ме бутна, докато излизах бавно, заради травмата. Не успях да падна, а залитнах и се подпрях на съседна кола. Вместо в такава ситуация двамата души наблизо да реагират, те стояха и зяпаха. Помолих ги да снимат колата, а те явно неангажирани се извърнаха и даже единият иронично каза, че нямал фотоапарат. Въпреки това успях да реагирам и да заснема мъжа“, разказва за изключително арогантното отношение Елена. „Бях в шок, цялата треперех“, посочва още потърпевшата.

За нея снимките са много важни, тъй като иначе не може да подаде сигнал. Премисляйки ситуацията, жената започва да разследва дали не е попаднала на копърка. Тя намерила телефон на фирма „Елит“ в интернет и се уверила, че колата, която я е превозвала, няма нищо общо с наименованието. Номерът, изписан на вратата, е фалшив и при елементарна проверка извършена от екипа ни, става ясно, че е закрит. На номер, асоцииран с фирмата „Елит“ в Голденпейдж, ни отговори мъж, който обясни, че такава фирма вече не съществува и че всички, които използват името са измамници.

Междувременно при проверка в Регистър на издадени разрешения за таксиметров превоз, публикуван от Община Пловдив, излиза, че такава кола има разрешително към фирма „Рин 2012“. Опитите ни да се свържем с таксиметровото дружество бяха безуспешни.

При въпросния агресивен шофьор може да попадне всеки. Затова и публикуваме снимки на колата и водачът ѝ с цел да предпазим граждани и гости на града. Още повече, ще Елена е категорична: „Беше в напълно неадекватно състояние – или е дрогиран, или е за психиатър“.

И отново опираме до въпроса кой може да наложи контрол на такъв тип шофьори, които са подривна единица за своята гилдия. Елена е подала жалба към ДАИ, а оттам вече работят по случая, като дори са потърсили жената за доуточняващи въпроси. Дано има прогрес в ограничаването на порочните практики с безконтролния превоз на пътници. Ще следим отблизо развръзката и при намеса от страна на ДАИ веднага ще информираме читателите на TrafficNews.bg.

Дотогава, внимавайте в коя кола се качвате и на кого доверявате да превозва живота ви. Една висока сметка може да се окаже най-маловажният риск.