Изгониха жена от плаж край Приморско, не можела да си опъва чадър на свободната зона

Скандали за свободни и платени места на плаж „Перла” край Приморско. Стопаните му забраняват на летовниците да разпъват собствени чадъри и хавлии, съобщава бТВ.

„Изгониха ни. Дойде едно момче, което събира парите за чадърите и шезлонгите и каза, че не може да си поставим зад редовете, където свършват на свободния пясък и ни изпрати в края на плажа“, споделя Ванина Лазарова.

Лъчезар Захариев, който е наемател на плаж „Перла-Стамополу“, обясни, че е забранено свободното разполагане на безплатни плажни принадлежности в платената зона от плажа. „Свободната зона винаги е по-голямата част от платената, просто ние с вас в момента се намираме в частта, която е заета зона”, каза той.

Според наемателя на плажа, тези зони били конкретно описани с одобрената схема от министерството на туризма. А платената зона била забранена, защото така си плащал концесионната такса.

„Той е разпределил свободната зона да бъде отдалечена примерно на 2 км, там онези плажове са плажове за нудисти и се влива река, клоака, има боклуци и е невъзможно почти плажуването”, добавя Ванина.

Наемателят обаче отрича да е гонил плажуващи.