Изплуваха нови разкрития за кървавия убиец от Борисовата градина! След зверството, Йоан се върнал в училище и…

Йоан Матев, който е подсъдим за убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина, е отмил кръвта от жертвата след клането в училищната тоалетна. Това разказа вчера на поредното заседание в Софийския градски съд Стефания Коларова – единственият човек, който е потърсил приятелката на починалия – Лора, за да й каже, че знае кой й го е отнел.
Ученикът издъхна на пейка в парка на 2 юни 2015 година след нападение с нож. След дълго издирване и разпространяване на записи от улични камери за смъртта му бе арестуван Матев, припомня „Телеграф”.

„Бях нова в това частно училище, в което Йоан учеше – „Езиков свят”. Но чувах постоянно по коридорите и в часовете, че той е убиецът от Борисовата градина. София дори ми сподели, че на 2 юни го видяла как мие кръвта от ръцете си в тоалетната на школото”, сподели Стефания пред магистратите.

Между нея и приятелката на убития Георги се проведе очна ставка в залата, защото имало разминаване в показанията им. В крайна сметка се оказа, че след уговорка във Фейсбук двете и познат на Лора са видели до НДК, където Коларова споделила, че всички в училището говорят, че Йоан е автор на убийството на любимия й.

„В един от часовете ученичката София ми показа изчистена снимка в голям формат, извадена от разпространения от МВР клип на бягащо след престъплението момче. То много приличаше на Матев, а и беше с яркосини маратонки, каквито носеше той”, разказа пред съда вчера и учителката по английски език на подсъдимия – Десислава Гегова. Направило й впечатление как директорката в часа й, настоявайки всички, които не са били на училище в дена на убийството, да донесат извинителни бележки. „Обърна се пряко към Йоан, каза му, че не е бил там и да донесе и той бележка”, разказа Гегова.

Тя описа Йоан като популярен сред връстниците си, висок, строен и привлекателен. В клас бил незаинтересован и с изключително свободно поведение. „Отказваше да работи. Пускаше музика, говореше с другите момчета. Излизаше и влизаше, когато си иска”, спомни си преподавателката. Виждала е с очите си да носи сгъваем нож на колана на дънките си, както и да се хвали, че е въоръжен с пистолет.

Процесът ще продължи с още разпити на свидетели, както и изслушване в залата на всички 5 обаждания за помощ до спешния телефон 112 през фаталния 2 юни.