Полицаят, предотвратил заложническа криза при залавянето на затворникър Борис, проговори ВИДЕО

Проговори полицейският инспектор на Летница, предотвратил заложническа криза при залавянето на избягалия от Ловеч затворник и мъжът, който първи е видял Борис Иванов.

Рецидивистът, който бе открит в събота край Летница, е влизал в две къщи. Първата е изоставена постройка до къщата на възрастен човек. Там Иванов е забелязан най-напред от 26-годишния Здравко Ванков.

„Дойдох при дядо и видях затворника пред вратата. Държеше голям прът. Стъписах се. Помислих, че нещо лошо се е случило на дядо. Звъннах на 112, но те не се сетиха за адреса. Запалих колата и тръгнах към Районното.  Те ме свързаха с шефа на ловешката полиция. Обясних му и той каза да отида при Жандармерията. Разпознах затворника от снимката и казах, че е у нас”, разказва Здравко. И допълва, че за щастие, в момента на появата на Иванов, дядо му не бил в къщата си.

След като не открил нищо в дома на възрастния мъж, Иванов влиза в къщата на 65-годишната Петкана. По думите на съседите й, в онзи момент тя спяла. Рецидивистът заплашил да я пребие и поискал храна.

До заложническа криза не се стига, тъй като полицай забелязва рецидивиста и жертвата му. 50-годишният инспектор Димитър Димитров патрулирал цивилен.

„Тя със знаци ми показа, че има нещо съмнително. Не посмях да тръгна през гъстата растителност, защото може да се укрие, а докато стигна до тях, тя може да пострада. Не знам какво щеше да се получи”, разказва униформеният.

Той веднага се обажда на колегите си. Следва светкавична акция и след предупредителен изстрел затворникът с четири присъди е заловен.

Освен че ще излежи оставащите му пет години затвор, Борис Иванов го грози и присъда от поне още три години заради бягството му.

Рецидивистът ще се сдобие и с обвинение за отвличане на възрастната жена.