Потвърдиха присъдата на лекарския син, убил жестоко приятелката си в Кючука

Пловдивският апелативен съд потвърди присъда от 13 години и 4 месеца лишаване от свобода за Таньо Танев, който уби 50-годишната си приятелка Мариела Томова. Той е  признат за виновен в убийството на жената, което е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост.

Според апелативните магистрати правилно Окръжния съд е определил наказание от 20 години лишаване от свобода и го е намалил с една трета на 13 години и 4 месеца затвор заради признанието на подсъдимия  и проведеното съкратено съдебно следствие.

Уважени са гражданските искове за претърпени болки и страдания в размер по 100 000 лева за  майката и сина на пострадалата.

Таньо и Мариела се познавали отдавна и срещали периодично в дома на обвиняемия в Пловдив, където се напивали системно.   На 30 януари двамата отново били в апартамента и се черпели с уиски. Те поканили свои познати – мъж и жена, да ги посетят.

Същия ден в дома на обвиняемия пристигнал техник, който ремонтирал бойлера и си заминал, след което компанията започнала да употребява алкохол. Обвиняемият изпратил Мариела да почисти банята, наругал я и изритал в гърба. Тя паднала на пода, но след малко двамата отново се върнали на масата да пият алкохол. Това продължило и след като гостите си заминали.

Към 20:30 часа Мариера поискала пари от обвиняемия Таньо Танев. Той отказал да й даде и започнал да я обижда. Казал й, че била „черна гладна маймуна и щяла да си ходи гола“, след което започнал да й нанася удари с юмруци и ритници по главата, шията и тялото. Жената не могла да се съпротивлява, започнала да плюе кръв, били й причинени значителни страдания, като в резултат на насените травми тя починала,съобщава trafficnews.bg.

След като обвиняемият разбрал за това, спрял да я удря и продължил да пие. Час и половина по-късно се обадил на тел. 112 и пристигналите полицейските служители го отвели в Първо районно в Пловдив. Там му била извършена проба за алкохол с технически уред, който отчел количество от 1,45 промила в издишвания от него въздух.

По делото е извършена съдебно-медицинска експертиза, според чието заключение основната причина за смъртта на Мариела е тежка черепно-мозъчна травма, кръвоизлив и тежък оток на мозъка.

До момента обвиняемият Таньо Танев е бил осъждан седем пъти – за блудство, кражба на вещи, причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди и др.

Решението не е окончателно е подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Снимка- trafficnews.bg