Помните ли Наталия от Банско, която загина с цветята за мама на 8-ми март! Шофьорът, помел 33-годишната жена, застана пред съда в Благоевград!

В Окръжен съд-Благоевград се гледа делото срещу бургазлията Сашо Янчев, който навръх 8-ми март предизвика катастрофа и причини смъртта на 33-годишната Наталия Тинчева от Банско. Днес в съдебна зала бяха дошли близо 10 свидетеля, които да дадат показания.

Пръв бе извикан приятелят на Янчев, който е бил в автомобила в момента на катастрофата, двамата работили заедно в казино в курортния град по онова време, а сега работят като крупиета в Слънчев Бряг. Момчето бе силно притеснено от задаваните му въпроси и имаше много разминавания с предишни давани показания,съобщава struma.com.

Той твърди, че е гледал в мобилния си телефон докато Янчев шофирал, но в момента на изпреварването е погледнал, тъй като усетил, че има проблем..

Съдия Росица Бункова показа албум със снимки на свидетеля, за да му припомни в каква позиция са били автомобилите след инцидента.

Разпита на свидетели продължава все още.

Припомняме, че на 8 март 2016 г., малко след 8 ч. сутринта Наталия спряла с колата си „Мазда“ пред цветарски магазин на ул. „Глазне“ в Банско, за да купи цветя за майка си.

Според обвинителния акт обвиняемият, който е от Бургас и работил в Банско, управлявал лек автомобил „Ауди“ на ул. „Глазне“ в Банско, като се движил в посока от кабинковия лифт към полицейско управление със скорост от около 115 км/ч. На предната седалка в колата му се возел колегата му Г. П.

Сашо Янчев изпреварил микробус, както и още един автомобил, движещ се пред него. Преди левия завой той трудно се разминал с насрещно движещо се МПС, като опитал да се върне рязко в дясната лента за движение. В този момент управляваният от него автомобил загубил страничната устойчивост и започнал да се плъзга неуправляемо по диагонал надясно. Водачът направил опит да овладее автомобила и задействал спирачната система. Въпреки това движението му надясно продължило и последвал много силен удар със спрелия пред цветарски магазин лек автомобил „Мазда“.

Именно тогава от него се готвела да излиза 32-годишната Наталия Тинчева, вратата на колата й от страна на водача била отворена. Жената държала лявата ръка за ръчката на вратата, а с дясната за волана. След удара аудито се завъртяло на 180º в обратна посока на движението си и паднало в циментова вада, намираща се на десния тротоар.

Автомобилът на пострадалата се завъртял наляво, при което се ударил силно в ствола на дърво, намиращо се на тротоара и го изкоренило. Тялото на жената излетяло, плъзнало се по тротоара и било затиснато от клоните и ствола на изкорененото дърво. На мястото на инцидента пристигнали екипи на Спешна помощ и полицията, които установили, че Наталия е починала. Случаят разтърси Пиринско в празничния ден. Една млада жена си отиде без време, с букета за майка си в ръце…..

Снимки-struma.com