Искат спешни експертизи за здравословното му състояние! Шефът на КАТ Данаил Стоицов страда жестоко в ареста! Разхожда се с икона в ръце в килията, а вечер плаче като дете…

Арестуваният по схемата „Бързи номера“ началник на КАТ Благоевград Данаил Стоицов е в тежко психично състояние в ареста, съобщиха запознати. Адвокатите му искат да му бъде извършен сериозен преглед, тъй като страданието му е видно за всички и се задълбочава с всеки изминал ден..

Стоицов не говори с никого, разхожда се с икона в ръце, а вечер плаче като дете, това казаха за struma. com запознати със здравословното му състояние. Негови защитници твърдят, че Стоицов се чувства невинен и това не му дава мира. Освен това всички останали по веригата бяха освободени, само Стоицов остава в ареста, без да се променя мярката му за неотклонение,съобщава struma.com.

Припомняме, че при акция в КАТ -Благоевград заради участие в организирана престъпна група, ангажирана с уреждането на номера без ред срещу заплащане бяха арестувани началникът на КАТ Данаил Стоицов и негови помагачи, собственикът на пункт за застраховки и регистрации Бойко Щарков, бившият полицай Н. Доганджийски и две жени, които бяха освободени след часове.

Съдът пусна на свобода срещу парични гаранции и Шарков и Доганджийски, но отказа промяна на мярката за неотклонение на Стоицов. В цялата схема не стана ясно какво точно е правил Данаил Стоицов, при обиските в кабинета му бяха намерени над 5000 лева и незаконен пистолет.

После в съдебна зала бе уточнено, че парите не са от рушвети и от схемата „Бързи номера“, а дарения от местни бизнесмени за футболен турнир в КАТ. На разпит бяха призовани всички местни предприемачи, дали своята лепта за турнира., които потвърдиха това.

Бе намерен и незаконен пистолет, но се оказа, че е на експолицая Малин Халачев, който го оставил на съхранение при приятеля си, докато е в чужбина. Халачев защити в съда Стоицов, заявявайки, че нито парите, нито пистолета уличават Стоицов в престъпление. След няколко заседания на магистратите обаче, Стоицов продължава да страда зад решетките.

Снимка- struma.com.