Перата: Опитаха се да ме убият! От МВР: Вероятно става дума за сплашване

Полицията и Петър Низамов-Перата с различни версии за покушението срещу него. Според МВР основната версия за нападението е сплашване, а Перата е категоричен, че са поискали да го убият.

Низамов е с две огнестрелни рани в крака и се намира в ортопедията на УМБАЛ в Бургас. Състоянието му е стабилно, без опасност за живота, съобщиха от болницата.

Четири гилзи са открити след стрелбата по 32-годишния ловец на мигранти, която беше открита до бл. 41 А в бургаския к-с „Изгрев“, съобщиха от полицията.

Засега е противоречива информацията за броя на извършителите. Простреляният веднъж казал, че стрелците са двама, втори път – трима и искали да го убият. Негови приятели пък публикуваха снимки на Низамов във Facebook.

Приятелите на Перата в социалните мрежи заляха стената му с постове, в които изказват своята подкрепа:

„Пълна подкрепа имаш от мен, който и да стои зад опита за покушение срещу личността ти!”

„Знаем че няма да се откажеш от борбата за справедливост и те благославяме да те пази Бог от всяко зло, Пера! Бързо се възстановявай момче и дерзай за правда и за свобода!”

„Всичко това, което е направено срещу Перата, е умишлено. И зад това стоят хора отгоре… Те са виновни за всичко, защото явно си им трън в очите. Братле пожелавам ти много бързо възстановяване. С теб сме брат!”

„Злото е безсилно, когато насреща му е боец като Перата, който се бори за истината и правдата, за доброто на хората и родината си!”