Повдигнаха две обвинения на шофьорката, причинила мелето край Пловдив

Две обвинения са повдигнати срещу 26-годишната Антония Лукова, причинила тежката верижна катастрофа край село Труд. Тя е привлечена като обвиняема за това, че управлявала моторно превозно средство в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелство за правоуправление и за това, че нарушила правилата за движение и по непредпазливост е причинила средни телесни повреди на повече от едно лице, след което е избягала от местопроизшествието.

В началото на юни Антония Лукова управлявала лек автомобил „Мазда“, като нарушила правилата за движение и причинила средни телесни повреди на повече от едно лице. По първоначални данни мъж се е представил за водач на автомобила, като в хода на разследването е установено, че това не отговаря на обективната действителност. Според свидетелски показания именно тя е управлявала моторното превозно средство и малко след катастрофата напуснала местопроизшествието,съобщава trafficnews.bg.

През февруари тази година Лукова е била хваната да шофира в нетрезво състояние в Пловдив.  Тогава тя е била наказана по административен ред, като й е отнето свидетелството за правоуправление за срок от 12 месеца. Именно в този период Антония е причинила тежката катастрофа.

Както вече съобщихме, Антония Лукова е задържана за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде преценено каква мярка за неотклонение ще бъде взета спрямо нея.