Почистете белите си дробове с тази чудна рецепта с масло от риган

Пролетта дойде и макар че на вън все още е студено, трябва да се замислим, че след броени дни ще навлезем в сезона на алергиите. Това време на годината, в което кихаме и кашляме много. Сезонната алергия се развива като всяка друга алергия и означава, че имунитетът ни е чувствителен към неща в близост.

Ако страдаме от алергия, то ежедневната ни работа и дейности са затруднени. При сезонните алергии това чувство е временно и преминава лесно, когато се лекува.

Един от големите помощници в тази битка е маслото от риган.

Риганът е популярна билка и се използва предимно за гъбички на ноктите, бенки, брадавици и други. Но той не е подходящ за дълбоки разрязвания или отворени рани.

Риганът се бори с много проблеми и като кандида, гъбички, ракови клетки, астма, колит, възпаления и алергия. Той балансира хормоните и облекчава менопаузата и предменструалния синдром.

Маслото от риган е силно, използвайте го внимателно.

ПОЧИСТЕТЕ БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ С РИГАНОВО МАСЛО

Вариант 1: Използвайте маслото в ароматизатор у дома ви и вдишвайте изпаренията.

Вариант 2: Поставете 2 капки върху ръката и разтрийте дланите. След това помиришете ръцете си, но избягвайте са докосвате очите.

Вариант 3: Смесете 1 капка риганово масло и мед в топла вода, разбъркайте добре, тъй като водата и маслото се отделят. След 10-ия ден спрете, тъй като това ще е достатъчно. Не прекалявайте, тъй като много бактерии в чревната флора могат да бъдат повредени и черен дроб може да стане токсичен.

ЗАБЕЛЕЖКА:

Ригановото масло не се прилага при кърмачета и деца. Също така кърмещите и бременните жени трябва да го избягват. То може да понижи захарта в кръвта, така че и диабетиците трябва да избягват това, или да говорят с лекар./Zdrave.to