Стефан Данаилов бил на косъм от смъртта, ето какво се е случило с него

Големият ни актьор Стефан Данаилов като дете минал през ада заради тежко бъбречно заболяване. Животът му висял на косъм. „Това е тежко бъбречно заболяване. Пикаех компот. Тогава ме спаси един пеницилин, който баща ми успя да намери. На три часа ми биеха инжекции“, спомня си 75-годишния актьор.
За да се излекува напълно, малкият Стефан трябвало да спазва хранителен режим. Представете си какво е за едно дете да яде само бял ориз, постепенно започнали да му дават и картофи. По протокол трябвало да започне училище и го записали, но влязъл в класната стая на по-късен етап.

Неговата майка пък мечтаела да стане доктор, гинеколог. Данаилов вярва в знаците на съдбата, тъй като неговата родителка си отива от този свят точно от тази женска болест. Когато се върнал от казармата, майка му го накарала да й попее. Стефан още не може да си прости, че отложил нейното желание за по-натам, а предпочел да хукне по гаджета. Седмица по-късно тя починала.

Съпругата му Мария също напуска този свят през 2014 г. след остра бъбречна недостатъчност. Тя бе приета по спешност в клиника, но там бъбреците изцяло отказват и въпреки усилията на лекарите тя умира. Запознати твърдят, че Мария се разболяла, след като научила за извънбрачния син на Стефан от актрисата Ирен Кривошиева. Тя разбрала новината по най-болезнения начин – от шоуто „ВИП брадър“, в което се появи незаконният му син. Мария така и не успяла да се примири с лъжата и за две години си съсипала здравето.