8 дни свирепият отцеубиец Любомир държи на нокти цял село, броди из гората с пушка и напада свидетели

Цяло село живя в страх заради избягал подсъдим за убийство. Мъж под домашен арест беше в неизвестност в продължение на 8 дни. Време, през което е успял да нападне свидетел по делото срещу него. Едва днес полицията го задържа.

Ето как се стигна до тази развръзка:

8 дни 63-годишният Любомир Ечев е бил в неизвестност. Той е подсъдим за убийството на баща си през 2016г.  Близо две години е под „домашен арест” и никой в с. Живково не го е виждал. Допреди седмица, когато Ечев пресреща изненадващо един от свидетелите по делото и го напада, информира Нова телевизия.   „Удари ме с дясната ръка с една метална тръба с думите: „Е сега ще ви избия, сега ще видиш!“ Започнах да викам за помощ, набрах 112…“, разказва Калин.

През това време синът на нападнатия мъж търси помощ от съсед, който е бивш служител на „Криминална полиция“. Той дошъл веднага и видял, че Калин има огромна рана в дясната си страна. Калин продължава разказа си: „Изпратиха патрул, но Любомир Ечев се прибра най-спокойно у тях. 15 минути давах обяснения и те после отидоха до тях и казаха, че не е вкъщи. Казах им да извикат хора – все пак това е убиец под домашен арест, но те отвърнаха,че това не е моя работа…“ Любомир Ечев е заснет да бяга  от охранителните камери на къщата на Калин.  След нападението Ечев е обявен за общодържавно издирване. От МВР обаче не предупреждават, че е той е бил под „домашен арест” и съден за убийство.

Не разпространяват и снимката му.  От МВР обясниха, че не е разпространена негова снимка, за да не се всява излишен страх. През осемте дни, в които го търсят, Любомир е забелязан  в гората с пушка. До днес хората в селото живеят в страх. Особено тези, които са открили тялото на убития от издирвания Любомир.  В ранния следобед в сряда полицията задържа Любомир. Той е в болница в тежко състояние. А в четвъртък ще с проведе първото заседание по делото срещу него за убийството на баща му.