Адвокат Мария Даскалова : Битото от акушерката бебе Никол е с много тежка диагноза!

Бебето Никол, което бе жестоко пребито от акушерката Емилия Ковачева, е с много тежка диагноза. То е получило пристъп и вече е диагностицирано с епилепсия.

Това разкри ексклузивно пред БЛИЦ адвокат Мария Даскалова, която защитава родителите на детето.

„След като детето е било бито и удряно, лекарите са предупредили родителите, че може да се очаква подобно заболяване. Самата диагноза е много стряскаща. Те се притесняваха много. За съжаление епилепсията се прояви по-рано, отколкото очакваха. Внесли сме в съда всички документи и епикризи от заболяването на детето. Разбира се, че не сме доволни от развитието на делото срещу Емилия Ковачева и ще обжалваме“, коментира  адвокат Даскалова.

На 15 септември съдът постанови 18 години затвор за акушерката, пребила бебенцето Никол едва на 4 дни. Това бе присъдата на Софийският градски съд. Емилия Ковачева беше обвинена в опит за убийство на новородената Никол.

В мотивите на съда се казва, че на камерите в болницата ясно се вижда как именно Емилия Ковачева нанася удари на новороденото. Удари, нанесени, според съда, с особена жестокост.

Родителите на малката Никол казаха, че ще обжалват присъдата, защото според тях доживотният затвор е единственото справедливо наказание.