Ето го жестокия убиец, застрелял младия таксиджия Филип в колата му във Флорида (СНИМКА)

Шерифството в Окалуза Каунти, Флорида арестува 35-годишния Тимъти Лейн Андерсън за убийството на българския шофьор на Uber Филип Кирилов. Тялото на Кирилов беше намерено в колата му, в 6:30в неделя сутринта, с множество прострелни рани.

По информация на властите Тимъти Андерсън е бивш шофьор на такси, пише bg-voice.com.

Според шерифството убийството е станало около 6:30 часа сутринта. Когато полицаите откриват трупа на Филип, колата му все още е запалена. Автомобилът, паркиран на кръстовището на Порпойз стрийт и Наутилъс Корт, имал камера на предното стъкло. На записа от нея се чува мъжки глас, който дава указания на Кирилов къде да го остави след курса. 30 секунди по късно се чува и първият изстрел, последван от още два.

На видеото се вижда и обвиненият за убийствтото Тимъти Андерсън, който бяга далеч от вана на  Кирилов. Разследващите от шерифството в Окалуза Каунти направили запитване до Uber за записите от нощта на убийството. Така намират, че последният курс на 29-годишния Кирилов е с клиент на име “Джо Смит”, но телефонният номер от който е направена поръчката e предплатен апарат. С помощта на видеозаписи от охранителни камери на бизнеси в региона полицията проследява действията на Андерсън и намира, че той е закупил предплатен мобилен телефон от Wallmart в градчето Дестин на 13-ти юни. Номерът на мобилния телефон – същият, от който е поръчан Uber-a на Филип Кирилов.

35-годишният Тимъти Андерсън е арестуван във вторник вечерта. Срещу него е повдигнато обвинение за предумишлено убийство. За сега властите не съобщават дали знаят какъв е мотива за престъплението.

„Tой беше най-добрия човек, който познавах“, казва Филип Александров, приятел на покойният Филип Кирилов. „Работеше изключително много и беше много добър като характер“ казва друг приятел на Филип, Васил Спиров. Убитият българин в родом от Монтана. Той бил запален по фитнеса и работил много, за да събира пари за бъдеще със съпругата си Калина. Двамата се женят само преди година във Вегас, където Филип живеел преди това.

Разследването за смъртта на българския шофьор обаче продължава, а властите молят всеки, който има информация да се свърже с тях на тел.: 850-651-7400 или на Crime Stoppers на 850-863-TIPS.