Как да си направите ликьор само от 3 съставки?

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal

Какви вечери по женски може да имаме, без да затоплим атмосферата с малко алкохол? И ако напитката също е приготвена от гостоприемната домакиня с любов, тогава искате да повторяте такива приятелски срещи отново и отново.

Поради това е целесъобразно да се въоръжите с тази рецепта за домашен черешов ликьор .

Плътната ароматна напитка се оказва доста сладка с лека нотка на киселост. Ако не премахнете костилките на черешите ще се получи с горчив вкус или бадемов вкус. Изберете плодове, които са

узряли и свежи, колкото е възможно повече. И ви делят само четири стъпки до вълшебната напитка!

Съставките

череша 3 кг

захар 2 кг

водка 1 л

Подготовка

В трилитров буркан поставете черешата, сложете 1 кг захар и налейте 0,5 литра водка. Затворете буркана с памучен плат или марля и ластик Поставете на топло място. В продължение на 7 дни, всеки ден разклащайте съдържанието. Прецедете съдържанието.

В фунията поставете парче памучна вата или марля и прецедете сиропа за пълно филтриране. След това добавете 1 кг захар и останалата водка, загрейте, докато захарта се разтвори. Отново минанете през фуния с памучна вата.

Дайте на алкохола да ферментира още един ден, след това се изсипва в бутилки, които са затворени с херметични капаци.

Можете да сервирате ликьорът с пръчка канела , за да стане по-ароматен. Обадете се на приятелките си и опитайте заедно това питие.

И, не забравяйте да запазите рецептата в отметките си!