Начало Любопитно Сензационно разкритие! Рисунката на фигурата на Исус Христос от известната Торинска плащеница...

Сензационно разкритие! Рисунката на фигурата на Исус Христос от известната Торинска плащеница показва движение (ВИДЕО)

Торинската плащеница е една от най-значимите християнски реликви. Това е ленено платно, в което според легендата Иосиф Аримафейски увива тялото на Исус Христос след изтезанията и смъртта му.

Милиони вярващи по света са убедени, че плащеницата показва отпечатъци на лицето и тялото на Исус Христос. Лабораторните изследвания показват, че в тази тъкан всъщност е увит човек, който е умрял в големи мъчения. Това, по-специално, показва съставът на засъхналата кръв върху платното. Реликвата се съхранява в италианския град Торино, в катедралата на Йоан Кръстител.

Сега учените от Международния институт за научни изследвания в Палермо са направили още по-изненадващо откритие. Специалистите са определили, че рисунката върху Торинската плащеница се движи от момента, в който кървавото тяло е било обвито в плата! Най-просто би било да се предположи, че човекът, увит в платното е бил все още жив и се е движел, но експертите изключват такава възможност. Според тях, става въпрос за свеж труп, който за определен период от време е стоял неподвижно върху тъканта, поради което неговите очертания са толкова отчетливо отпечатани върху него. Обаче, след това изображението изведнъж се изместило.

Джузепе Мария Каталано, който е автор на изследването, не се страхува да направи смели предположения. Според неговото професионално мнение, увитият в плащеницата мъж може впоследствие да е започнал да се движи, тоест, буквално е оживял, или възкръснал, ако използваме църковен език. В допълнение, италианецът не изключва, че може да става въпрос за истинско религиозно чудо, като рисунката на платното сама се е изменила след толкова векове след като се е появила на него. Ако това наистина е така, мистериозната находка на Каталано може да стане част от дискусия, дебат, а може би дори и за следващи многочислени религиозни трудове по темата.

error: Content is protected !!