Ето коя е русата бургазлийка, която скочи пред „паяка“, за да брани колата си

Флагман.бг узна коя е русата бургазлийката, която вчера със зъби и нокти бранеше лекия си автомобил от общинския паяк . Дамата се оказа служител на Митница Бургас, довериха наши източници, които я познават много добре.

Те разказаха, че тя отивала до близката банка на ул. „Славянска“. Явно не е имало свободно място и тя е спряла джипа си така, че да блокира видимостта на една от уличките в центъра. Когато се върнала обаче заварила общинския паяк да качва колата и очевидно е смятала, че след като има джип, макар и не много скъп и „спира за малко“, нямат право да я вдигат.

„Поведението на жената е абсолютно непристойно, каквито и да са причините да спре там, щом е пристигнал паяк, значи е била в нарушение“, коментира пред Флагман.бгдиректорът на ОП „Транспорт“ към Община Бургас Андрей Рунчев.

Проверка на Флагман.бг показа, че е подаден сигнал и на телефон 112. На място е изпратен екип от полицаи от Първо РУП Бургас. Униформените са туширали страстите и са накарали жената да се мръдне, да отиде и да си плати глоба, а ако смята, че е санкционирана неправилно – да си търси правата в съда.

„В крайна сметка джипът на жената беше репатриран и тя си плати съответната сума, за да бъде освободен от Наказателния паркинг. Разбирам, че е била афектирана, но да спира с тялото си паяка, е несериозно“, каза още Рунчев.

Той допълни, че общинските служители са предупредени по никакъв начин да не влизат в словесни конфликти с гражданите и когато се налага да потърсят помощ от полицията и от дирекцията „Управление при кризи, обществен ред и сигурност“ (УКОРС).

Разгневени шофьори обаче често влизат в пререкания. Неслучайно и в Районния съд в Бургас има куп дела срещу подобни нарушители, които обикновено са съдени по Указа за борба с дребно хулиганство и отнасят глоби до 500 лева.