Потвърдено! Едно от знаковите лица на Нова телевизия напуска ефира и заяви: Стига толкова! (СНИМКА)

Още преди дни стана ясно, че нови рокади предстоят в Нова телевизия. Разбра се, че политическата репортерка Калина Влайкова напуска медията. Заедно с нея от екран ще слезе колежката ѝ от сутрешния блок „Здравей, България“ Мария Милкова.

Напускането на Мария от Нова телевизия бе потвърдено от самата нея. Това тя направи чрез статус, публикуван в личния й фейсбук профил.

Ето какво написа тя (публикуваме думите й без редакторска намеса):

„Със старата камера номер 7 някъде през 2014 година в Казанлък по време на снимките на темата за физика Тео. Поисках да сложа камерата, за да усетя колко тежи и да направя няколко кадъра. Един от моментите, които са се запечатали като кадър в главата ми.

И точно с него искам да кажа ДОВИЖДАНЕ „Здравей България“. Довиждане NOVA. След хиляди изминати километри, хиляди заснети часове, безсънни нощи из цяла България, стотици истории, срещи, разговори… е време за почивка. И нови пътища.

Мога само да кажа, че годините в „Здравей България“ са най-щастливите ми професионални години досега. Имах щастието да работя с хора, които уважвам и да се уча от тях. Мога само да им благодаря, че ми даваха възможност да правя това, което обичам и умея най-добре – да разказвам истории. Винаги съм вярвала, че моята журналистика е да е до онези, чийто глас не се чува във врявата, да помогна и да променя. И съм особено доволна, че това се случваше. Не толкова често, колкото исках, но се случваше.

Благодаря и на всички онези, с които изминахме тези хиляди километри, с които снимахме, полудявахме, ядосвахме се, смяхме се и обикновено са зад кадър.

Стига толкова, отивам да се наспя!“.