Миа Сантова тихомълком аут от телевизията, заради голямата драма в живота си водещата решила да…

Миа Сантова гледа 3-годишната си щерка Ида като писано яйце. Бившата водеща се е посветила изцяло на майчинството и прекарва всяка свободна минута с рожбата си. Миналата година за кратко Сантова се върна на екран като водеща на следобедната емисия новини, но постави семейството си на първо място и тихомълком напусна, пише „Уикенд“.

Преди няколко дни фотографи забелязаха Миа, съпругът й Светослав и дъщеря им да отмарят на пейка в Докторската градина. Уморена от карането на тротинетка и играта с топка, малката Ида бе седнала в скута на татко си. Момиченцето се гушкаше в баща си, а Миа се любуваше на тяхната идилия. След като Ида си почина от игрите, Светослав взе на ръце любимата си щерка, а Миа нарами тротинетката и топката и тримата се запътиха към катерушките.

Прекаленото внимание на бившата тв звезда и съпруга й към тяхното дете е съвсем обяснимо. 2 години преди Сантова да роди Ида, със съпруга й преживяха огромна трагедия – загубиха почти износено бебе. След прекарана инфекция, красивата блондинка направи спонтанен аборт в 7-ия месец от бременността.

„В тази една нощ остарях с 10 години. Много е страшно, много е тежко и само времето лекува – нищо друго”, връща се към кошмарния спомен Миа. Трагедията с първото й дете я накарала още повече да закопнее да стане майка, а когато отново заченала от мъжа си и родила Ида, се зарекла цял живот да бди като орлица над дъщеричката си. Заради преживения стрес от спонтанния аборт, Сантова получи две злокачествени образувания на щитовидната жлеза. След отстраняването на тумора и последвалото адекватно лечение, журналистката успя да се възстанови, но ще е на доживотна заместваща хормонална терапия.