Младеж на 22 години, но с богат опит в кражбите, …

Младеж на 22 години, но с богат опит в кражбите, и 12-годишно момче нападнаха два пъти за една нощ възрастен мъж в монтанското село Септемврийци, съобщиха от полицията. Обирджиите задигнали храната от къщата и били стопанина, за да им даде парите си, съобщава „Булнюз“.

Извършителите на нападението са разкрити, като 22-годишният младеж е задържан. Престъплението е станало в края на миналата седмица. 84-годишният К. М. вече си бил легнал, когато крадците се вмъкнали в дома му. Старецът чул апашитеда тършуват из стаите, но от страх не реагирал.

Неканените гости прибрали кавото намерили за ядене в къщата и изчезнали. След час обаче се върнали и по-големият се нахвърлил с юмруци и ритници срещу дядото, докато му крещял веднага да даде парите си.

Уплашен до смърт той едва обяснил, че няма пари. Обирджиите претърсили къщата, но не открили нищо и си тръгнали. На сутринта дядото подал сигнал на полицията и започнало издирване на бандитите. Така били спипани 22-годишният В. Д. и 12-годиният М. А., като по-големият бил задържан в ареста.

По случая е образувано досъдебно производство.