Пътник плати с 20 лева билетче, бясна кондукторка му върна 17 лева на монети

Кондукторка скандализира, след като върна в монети 17 лева ресто на пътник, който нямал дребни, за да си плати билетa от 3 лева. Това беше най-коментираната тема във Facebook групата „Забелязано в Девня“, в която пътникът Виктор, който пътувал от Девня за Варна, споделя разочарованието си.

Според обяснението на Виктор, кондукторката му се троснала затова, че нямал дребни и платил билета си с 20 лева. Казала му, че ако бил със 100-левова банкнота, щяла да го свали от автобуса. Виктор не могъл да заснеме лицето на скандалната кондукторка, но снимал монетите от рестото в шепата си, заедно с билетчето от 3 лева и го публикувал в мрежата.

Хората от групата коментират, че при това положение „любезната“ кондукторка е трябвало да му даде бонус – торбичка за стотинките от рестото.

Петър Петков предлага: „Другия път им дай 3 лева по 10 стотинки. Да имат да връщат ресто“.

Александра Иванова пък е още по-крайна: „По-добре ще е да е по 1, 2 или 5 стотинки… Ще падне голямо броене и смях също“, коментира тя, цитирана от „Монитор“.

„Возят ни в раздрънкани таралясници и ни таксуват капризни кондукторки със самочувствие на стюардеси в бизнес класа! За това, което предлагат, трябва те да ни плащат!“, пише Атанаска Георгиева.

„В пиковите часове автобусите са претъпкани. Налага се да пътуваме с отворени врати, за да не се задушат пътниците. В такива моменти могат да пускат два автобуса или да са по-начесто“, предлага пък Денислав Димитров.

„Нямам избор и пътувам с тях, но всичко е под всякаква критика. Когато вали, например, отвсякъде тече вода. Да не говорим, че след дъжд седалките са мокри поне една седмица“, споделя Иван Иванов.

Масово местните и гостите на града недоволстват от качеството на транспортната услуга, която предлага фирмата, както и от безпардонното поведение на шофьорите и кондукторките. Автобусите на обществения превозвач системно закъсняват, графикът на градската линия не е съобразен с разписанието на влаковете, което създава сериозни затруднения на работниците, студентите и учениците от Девня, казват хората.

Припомня се и случай от лятото на 2016 година, който бил документиран, при който автобус се движи без задно стъкло, докато изпълнява междуградски курс, пише dnes.bg.

Община Девня вече се опита да смени превозвача. За съжаление, други кандидати не се явиха и администрацията се принуди да направи компромис, подновявайки договора си със същата недолюбвана от хората фирма.