Разпитват следователката, “принудила“ Рангелов да признае за убийството

За пореден път Илиян Рангелов, обвинен в убийството на приятелката си – Милена, се изправя пред съда. Делото продължава вече половин година. Днес пред магистратите ще се изправи една от разследващите убийството следователки, която, по думите на Рангелов, го принудила да направи всички самопризнания,съобщава trafficnews.bg.

Десислава Льольова е диктувала на Илиян какво да напише и след това да каже по време на следствения експеримент.

Дамата ще отговаря на въпросте на адвокат и прокурор, дали е принудила Илиян да признае, насилвала ли го е и дали е влияела на досъдебното производство.

В съдебна зала на предишното заседание бе показан целия запис от следствения експеримент, който е направен два дни след убийството. Там Рангелов, придружен от следователи, криминолози и адвокат, разказва какво се е случило във фаталната нощ, както и демонстрира точно как е нанесъл удара с нож.

Всички подробности обаче предизвикаха сълзи в залата. Майката и брата на Милена напуснаха за кратко залата.

 

Обвиняемият отрече казаното от него в онзи момент да е истина. Той бил подложен от тормоз и дори бой. Следователка на име Десислава Льольова го накарала да пише самопризнанията, а в последствие да каже пред камера, че е убиец.

Припомняме, че престъплението стана на 28 декември 2016 година през нощта, когато момичето отивало на работа. Тя бе намушкана с нож в сърцето и загина намясто.

Снимки- trafficnews.bg