Жестокият удар с двама загинали край Пловдив в СНИМКИ

Жестока е гледката в района на Раковски по автомагистрала Тракия! По-рано днес там стана тежка катастрофа с два автомобила и тир, при която загинаха двама души от едната кола – фолксваген. Половината част от нея липсва, предаде TrafficNews.bg.

На мястото има пожарна, линейки и над 7 полицейски автомобила. Задръстването в посока София е километрично, 100 метра се взимат за 5 минути, колите почти не помръдват.

Снимки от мястото показват до каква степен е смачкан автомобилът, в който са пътували загиналите.

Загиналата 38-годишна жена при тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“ се оказа, че е била обявена за издирване от Осмо районно управление. Към този момент не е ясна причината за това, съобщиха от полицията. Предполага се, че водачът на колата е бил неправоспособен. Предстои да бъдат извършени проби, които да установят евентуално наличие на наркотици в кръвта на загиналите. Снимки на Бтв с дрон показват мястото на катастрофата от високо.

Припомняме, сигналът за тежката катастрофа, възникнала на автомагистрала Тракия, е подаден днес към 16.25 часа. От полицията съобщиха, че фолксваген се блъснал в аварирал тир в аварийната лента. Фолксвагенът се е завъртял и бил блъснат от мерцедес. Намясто загинал водачът на фолксвагена, 83-и набор, и пътничка 80-и набор. Шофьорът на тира, който е бил извън него, е откаран в болница. Леко пострадал е и шофьорът на мерцедеса.

Движението по автомагистралата, посока София, временно е спряно. Обходен маршрут – автомагистрала „Тракия“, Шишманци, Раковски, Калековец, отново автомагистрала „Тракия“. Затапените коли карат в насрещното към Раковски, предаде нашият репортер. От там на разклона се получава зверска тапа от двете посоки към Шишманци – около 5 км е тапата преди разклона и около 3 км преди катастрофата.

Междувременно се оказа, че още един автомобил, пътуващ от Пловдив, е пострадал от жестоката катастрофа.

Подробности вижте във ВИДЕОТО на ТРАФИК ТВ: