Детокс на черния дроб с магданоз и мента

Черният дроб е един от най-големите органи в тялото и изисква внимание, грижи и защита. Тази невероятна система, която синтезира ензими, протеини, гликоген и изпълнява жизненоважните задачи за детоксикация. Предлагаме ви един прекрасен начин да се погрижите за него – чай от магданоз и мента!

Има много начини, по които черният дроб може да се задръсти с токсини. Лошият избор на храна, стресът, медикаментите, дори безсънието ще го накарат бавно да спре да изпълнява ефикасно функциите си. Ето тук идва и добрата новина – черният дроб има способността да се регенерира сам

Проблеми като мастно чернодробно заболяване реагират добре на промените в начина на живот, по-доброто хранене и ясното съзнание, че трябва да се грижите по-добре за себе си. И ще го направите с този вкусен и същевременно здравословен чай, който може да пиете всеки ден.

Интензивният вкус и стягащите свойства на магданоза го правят уникален, а ползите от него са безценни! Ментата също е пълна с множество ползи. Освен това нейният вкус придава приятен аромат на чая. Тя е антисептично и противовъзпалително средство. Подобрява чудесно и храносмилането. Също така успешно стимулира и чернодробната функция, особено когато този орган е претоварен.
Пригответе си чая с 1 ч. л. магданоз (5 г), 1 ч. л. прясна мента (5 г), 2 суп. л. лимонов сок (20 мл.) и 1 чаша вода (200 мл.). Първо нарежете магданоза и ментата. Това ще позволи на маслата да се отделят в чая. Загрейте чаша вода и след като заври, добавете двете билки много внимателно. Оставете да се задуши за 20 минути, след което оставете да престои още 10 минути. Накрая прецедете течността и я излейте в любимата си чаша заедно с двете супени лъжици лимонов сок.

Първото нещо, което ще забележите, е силният вкус на този чай. Този вкус произлиза от естествените съединения, които ще се погрижат за здравето на черния ви дроб. Да ви е сладко!