Шокиращият случай скандализира Щатите: Бебе се роди от кръвосмешение между баща и дъщеря

След като през януари тази година цяла Америка настръхна след зловещата новина за 13-те братя и сестри, които бяха намерени гладни и мръсни, с ръце, оковани за леглата с вериги и катинари, този път става дума за кръвосмешение, извършено между баща и дъщеря.

Стивън Уолтър Пладъл, на 42 г., и биологичната му дъщеря – Кейти Роуз Пладъл, на 20 г., бяха арестувани миналата седмица в дома им в Найтдейл, Северна Каролина, след като бившата съпруга на Стивън съобщи на полицията, че той има интимна връзка с дъщеря им.

Фрапиращата история започва през 1998 г., когато на 22-годишния тогава Стивън Уолтър Пладъл се ражда момиче – Кейти. Поради редица обстоятелства и неприятни събития в живота му той е принуден да я даде за осиновяване. Малко по-късно той се жени повторно, а от брака с втората му жена на бял свят се появяват още две деца.

Когато навършва 18 години, с помощта на социалните мрежи Кейти успява да открие биологичния си баща. От август 2016 г. тя заживява под покрива на неговото ново семейство в дома им край Ричмънд, Вирджиния. Три месеца по-късно, през ноември същата година, изневиделица Стивън и съпругата му се развеждат и той се изнася с трите си деца.

В края на миналата година, при разчистване на опустелия дом, в ръцете на екс-съпругата на Стивън случайно попада дневникът на Кейти, която тя е писала, докато е живяла там. Това, което прочита в него, я хвърля в шок. В дневника си черно на бяло 20-годишната дъщеря на Стивън споделя, че е бременна и че татко на детето й е собственият й баща. Жената е потресена и веднага се обажда на полицията.

Междувременно Стивън и Кейти се наслаждават на съвместния си живот и на новородения си син, като дори планират да сключат брак. Децата на Стивън от втория му брак също са наясно с факта, че бебето е рожба на любовта между баща им и доведената им сестра. През юли 2017 г. Кейти публикува снимка на профила си в Instagram, под която заявява, че тя Стивън са се „оженили“, въпреки че по закон това е абсолютно невъзможно.

Полицията нахлува в дома на двойката в Северна Каролина и арестува двамата. За Стив е обявена парична гаранция на стойност един милион долара. Срещу тях е повдигнато обвинение за кръвосмешение и прелюбодеяние и ги грози 10 години затвор. Детето на двойката е отнето, но на чии грижи ще бъде поверено то към момента не е известно.

fakti.bg