Майката на удавеното в река Луда Яна дете проговори, разкри къде е била по време на инцидента

Майката на загиналото 8-годишно дете в Панагюрище и изчезналата му 6-годишна сестричка проговори за деня на трагедията. „Отидох на работа сутринта, прибрах се в 10 да почистя, децата си бяха вкъщи, а после излязох отново.

Върнах се отново в 12, но тях ги нямаше, реших, че си играят. Към 1 часа полицията ме взе от обекта и ме заведе долу при реката да видя дали е моето дете там и да го позная“, заяви родителката от ромски произход в „Здравей, България“.

„Те принципно не ходят там при реката, чудно ми е как са отишли. Вероятно са се опитали да минат по моста, дето е останала само една бетонна колона от него“, добави тя, държеейки на ръце друго малко дете.

„Още от предния ден, когато се е обърнал този мост, е трябвало да се сложат прегради. По него иначе всяка сутрин минават хора за работа, а в района има много деца. Даже най-близкият магазин е от другата страна и трябва да се мине по него“, намеси се мъж в разговора.

Пред камерата застана и братът на момичетата: „За последно ги видях преди 1 седмица, когато се прибрах от Пазарджик, но после пак заминах за там. Вчера сутринта ми се обадиха, че децата са отвлечени. Дойдох си веднага тук. Разбрах какво е положението. Две патрулки обикаляха просто. Чудно ми е защо нямаше водолази. Момичетата просто сигурно са искали да отидат до магазина“, заяви той.

Майката на момичетата добави, че има съпруг, който работи в чужбина. „Не оставям децата често сами, даже сега беше за първи път“, обясняваше тя.