Проговори собственикът на фирмата, в която е работел загиналият в Партийния дом охранител

„Разбрахме за инцидента в събота в късния следобед. Майка му ми звънна и ме попита дали имаме представа какво се е случило с момчето, защото не се е прибрал вкъщи след дежурството си. Имаме охрана само през нощта от 7 – до 7 сутринта.
Даниел беше сред най-добрите ни служители – много кротък и много добър. Ние също искаме да стигнем до истината“. Това каза пред Антон Хекимян по bTV Филип Чипев – собственик на фирмата, където е работело  момчето, което  е открито мъртво в шахта.

Той не си обяснява ситуацията и твърди, че няма представа какво се е случило. Той обясни, че все още няма информация от НСО по случая.

„Нямаме денонощна охрана и няма как да разберем по-рано какво е станало след 7 сутринта. Аз съм едноличен собственик и управител. Охраняваме много обекти, а това е само един от тях“, допълни той.

Чипев разясни и каква точно е връзката му със съпруга на зам.-министър Султанка  Петрова.

„Съпругът на Султанка Петрова е мой пълномощник. Има камера, но мястото, на което е намерен Даниел не е в периметъра й. От 7 до 9 той не е бил на работното си място, а е бил при охраната на НСО. Това не е официална информация. Нямам представа дали това е частна практика“, завърши той.

Филип Чипев – собственик на охранителна фирма.