Арест след гавра и съпротивляване! Пловдивски джигит се опита да се измъкне на полицията

Шофьор е задържан заради опит да осуети полицейска проверка в Пловдив.

Около 9.40 часа вчера, на ул. „Калина“, патрул на Шесто РУ спрял товарен автомобил „Форд“. Зад волана бил 53-годишен пловдивчанин, който се държал непристойно със служителите на реда и отказал да изпълни разпорежданията им.

Срещу извършителя е образувано бързо производство, взета е 24-часова мярка за неотклонение. Случаят е докладван в районната прокуратура.

Междувременно бързи производства са образувани срещу четирима шофьори в Пловдив и региона за денонощието. Около 16.40 часа служители на РУ – Стамболийски установили, че на пътя Пловдив – Пазарджик 39-годишен от Кричим управлява лек автомобил „Нисан“ с концентрация на алкохол в кръвта над 2,5 промила.

Пияни, с над 1,2 промила, били и 32-годишен пловдивчанин и 40-годишен жител на село Розино. На ул. „Капитан Райчо“ в областния град първият бил хванат от екип на Четвърто РУ зад волана на лек автомобил „Ауди“, а карловските им колеги засекли втория с лек автомобил „Опел“ край разклон за село Московец на пътя Пловдив–Карлово.

На ул. „Храбрец“ в Пловдив патрул на Шесто РУ спрял за проверка лек автомобил „Рено“. Колата шофирал 37-годишен асеновградчанин във видимо неадекватно състояние и последвалият тест с драг чек реагирал положително.

На всички извършители са наложени 24-часови полицейски мерки за задържане.