Изчезналата безследно в Поморие полякиня дошла в курорта заедно със семейството си

41-годишна полска туристка изчезна безследно в Поморие. Жената е излязла от хотела си на 1-ви юли и от 11 дни е в неизвестност.

Своевременно е сформиран екип от служители от група „Издирване“ към отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и служители от Районно управление – Поморие, които започнали да търсят изчезналата туристка под дърво и камък, пише Флагман.

Те са проверили множество сигнали и постъпили допълнителни данни относно възможното местонахождение на полякинята.

Семейството се настанило в хотел, който се намира в гориста местност в началото на Поморие, навътре от главния път. На 1 юли вечерта полякинята напуснала хотелската стая на 1-я етаж, минавайки най-вероятно през терасата, тъй като излизането й от сградата не е запечатано на охранителните камери, пише 24 часа.

Според неофициални данни във въпросната нощ децата на полякинята, които били малки, спели, а мъжът й не усетил кога е излязла. След като не се върнала цяла нощ, съпругът подал сигнал в полицията. Започнало издирване, проверени са десетки хотели и къщи за гости.

Така при проверка на един от адресите, полицаи попадат на търговец на контрабандни цигари. 54- годишният помориец давал стаи под наем, но успоредно с това припечелвал от търговия с цигари без бандерол. Той е задържан, а от дома му са иззети нелегални цигари за над 93 000 лв. Полякинята обаче не е открита при него, нито на другите адреси, за които полицията е получавала сигнал тези дни.

Водолази на няколко пъти претърсвали плажовете в Поморие заради съмнения, че чужденката е влязла в морето и се е удавила, но до този момент тяло не е открито. Издирването на 41-годишната летовничка продължава.