Тази диета вдига имунитета и пречиства от токсините

Извършването на хранене главно със сурови храни си има своята разнообразна история. Тя стартира още от древността и се е запазила като традиция до наши дни. Диета със сурови храни на първо място пречиства тялото.

Режимът обаче е нищо повече от една философия и начин на живот, който се свързва с куп ползи в здравословен аспект. Можем да я наречем точно така, а не обикновена класическа диета, която само топи мазнини.

Благодарение на този хранителен план ще достигнете мечтаното тегло , но заедно с това ще подобрите доста качеството си на живот.

Диета със сурови храни – основни правила 

Първото и най-важно правило е да се консумират поне 75% храни в суров вид. Това значи, че те не бива да преминават през топлинна обработка.

Да не говорим, че има хора, които се хранят на 100% само със сурова храна и това е техен личен избор. Всички те разкриват, че се чувстват перфектно и нямат никакви оплаквания в здравословен план.

Към диета със сурови храни се включват: зеленчуци, плодове, семена, зелен фасул, грах, пълнозърнести храни, сушени плодове и сушени зеленчуци.

Позволени са още морските водорасли, пресни зеленчукови сокове, непастьоризирани плодови сокове, кълнове и разбира се, вода.

Към диетата е редно да се включи консумацията на сурови яйца, млечни продукти и непастьоризирано мляко, и не на последно място ядки, но без сол.

Ползи за организма от стартиране на диета със сурови храни 

Макар отслабването да не е главната цел на този хранителен режим, съвсем скоро то ще бъде на лице. Тази диета е бедна на белтъчини, мазнини и калории.

Всеки знае, че суровите храни са натурален лек. Тяхната редовна консумация води до повишаване качеството на живот и предпазва от редица болестни състояния.

Ползите от спазването на диета със сурови храни включват на първо място детоксикация на организма .

Логично тя води до загуба на тегло , прилив на енергия и подобряване на храносмилането. Ще се укрепи имунитета, ще се изчисти кожата и ще се подобри умствената дейност.

Креативността също ще се повиши, което е допълнителен бонус. Благодарение на диетата се намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и рак с времето.

Недостатъци на диета със сурови храни: 

Определени сурови храни биха могли да се окажат отровни, затова много трябва да се внимава, а продуктите да се подбират прецизно.

В началото рязкото преминаване към суровоядство може да доведе до главоболие и депресия, но скоро всичко ще се нормализира. Важна е и нагласата, ето защо действайте самоуверено.