Кошмар по Стивън Кинг потресе Тайланд! Куджо изгриза лицето на мъртвия си стопанин

62-годишен канадец издъхна в апартамента си край Патая, Тайланд. Полицията не разглежда смъртта му като подозрителна. Глен Патинсън обитавал жилището от няколко години. Негови съседи подали сигнал в полицията заради непрестанния лай, който идвал от дома му. Когато органите на реда влезли в апартамента, пред очите им се разкрила зловеща картина.

Патинсън лежал мъртъв и гол на пода. А лицето и туловището му били нагризани от собственото му куче на име Куджо, кръстено на страшното и болно от бяс куче от едноименния роман на Стивън Кинг. Подумите на съседите, покойният обичал своя четириног приятел и се грижел много добре за него. Но затвореното животно, което дълго време останало без храна, нямало друг избор, освен да се нахвърли на мъртвия си стопанин. Полицаите са открили Куджо с окървавена муцуна до трупа на канадеца.

„Патисън живееше тук около 3 години и беше много дружелюбен. Обичаше кучето си и го разхождаше всяка вечер. Живееше сам. Посещаваха го много различни жени. Затова мисля, че покойният беше много щастлив“, споделя един от съседите му. Полицията не смята, че
в случая става въпрос за насилствена смърт. Тялото на канадеца е закарано в съдебно-медицинска експертиза, за да се изяснят причините за кончината му. Две седмици преди да почине, мъжът е бил закаран в болница. В дома му са открити таблици, свързани със болестта диабет.