Зловещо! Собственик на автосервиз опита да продаде работника си за органи, но сам падна в капана…

Съдът в руския град Ростов решава доста зловещ случай. Той трябва да прецени каква ще е присъдата на собственик на автосервиз, който решил да продаде един от служителите си за… органи.  Бизнесменът взел под благовиден предлож паспорта на работника си. Той се решил да извърши престъплението, след като му разказали за тайна клиника в Украйна, която се занимавала с нелегална търговия с органи и тъкани. За един „жив труп“ клиниката предлагала над 20 хиляди евро.

Според информация на разследващите бизнесменът имал съучастник в престъплението. Именно той се разприказвал и така информацията стигнала до полицията.

С двамата мъже се свързал полицай, който твърдял, че може да вдигне цената пред клиниката и предложил да посредничи, представяйки се за лекар.  Оставало най-трудното – да бъде извършено отвличането и „стоката“ да се достави в Украйна. Оттам нататък всичко се развило в добрите практики на екшън филмите. Собственикът на автосервиза убедил служителя си да изтегли фиктивен кредит за покупката на две БМВ-та. След това хората на бизнесмена „откраднали“ колите.

Малко по-късно обяснили на служителя, че един от автомобилите е намерен в Украйна и трябва да се подготви да пътува до там, за да си я прибере обратно в Русия. Но за начало трябвало да мине и през медицинско изследване, за да мине границата. След като се убедили, че е наистина здрав, съучастниците договорили и среща с „купувача“, без да знаят, че вече им е подготвен капан. На мястото на срещата двамата били арестувани.