Оптимистичен вариант! Четат присъда на Райфъла следващата седмица

Процесът срещу  срещу Атанас Червенков – Райфъла и неговите съучастници тръгна макар и бавно. Днес в залата се явиха гражданските ищци Аргир Гяуров и съпругата на бившия депутат Антоний Йорданов – Татяна Йорданова.

Последният път делото бе отложено, тъй като никой от тях не благоволи да се яви в залата, макар , че те са основните потърпевши от извършените престъпления, след като четири техни автомобила са били запалени. Съдия Екатерина Роглекова направи последен компромис, след като в телефонен разговор, проведен с Йорданов, той обеща да се яви следващия път заедно с дъщеря си Стефка,съобщава trafficnews.bg.

На 17 юли се очаква да бъде даден ход на делото. Все още обаче не е ясно дали процесът ще протече по общия ред или по съкратената процедура. Всички подсъдимите искат  делото да протече по реда на съкратеното съдебно следствие без да се признават за виновни.  Адвокатите им са против, но те са длъжни да се съобразят с тяхното желание или да си направят отвод. Това означава, че ако делото тръгне по съкратената процедура със изслушване на поисканите 2-3 свидетели, има вероятност процесът да завърши с присъда още следващата седмица.

Вариантът е доста оптимистичен на фона на съдебната сага, продължила близо 4 години.