Подивели цигани нападнаха медицинска сестра

Полицията и прокуратурата в Горна Оряховица разследва нападение на роми над медицинска сестра в Горна Оряховица. Инцидентът станал в Спешна помощ станал в петък призори, съобщава „Труд“. Около 3 часа роми са нападнали и блъскали в гърба дежурната сестра. Сигнал за разпрата е подаден в 3,29 часа.

В злополучната нощ семейство роми закарало своя близка с диабет във филиала на Спешна помощ в железничарския град. Една от придружителките на болната поискала да влезе в кабинета, заради което възникнала препирня с медицинската сестра.

На излизане от кабинета сестрата била ударена силно в гърба от придружителката. За инцидента потвърди и началникът на филиала д-р Виолета Пашова. По случая вече образувано бързо производство за нанасяне на лека телесна повреда. Това не е първият случай на нападение над медицинско лице в здравното заведение. През август миналата година 53-годишна осъждана за хулиганство жена нападна в Спешна помощ– Горна Оряховица медицинската сестра Петя Стоянова, като й нанесе удари по главата и краката. Нападателката получи шестмесечна условна присъда.