Това ми спести маса пари тази зима! Незаменимо за всяко едно домакинство – вече всичките ми приятели го имат!

С началото на отоплителния сезон всички ползващи топлофикационните услуги са изправени пред проблема със сухия въздух у дома.

Някои хора забелязват, че става по-трудно да се диша, докато други се тревожат за стайните си растения , които постоянно се нуждаят от влага.

Особено трудно е за хората с деца – болното дете повече от всички се нуждае от прохладен и влажен въздух.

Отоплителният сезон не е толкова далеч и ако вашият апартамент все още няма овлажнител (или ви е прекалено скъпо да си го позволите) – опитайте това хитро изобретение. А спестените пари по-добре използвайте за друго – купете плодове за децата!

Домашен овлажнител за въздуха:

НЕОБХОДИМО ВИ Е: пластмасова бутилка тиксо платнена лента марля вода

овлажнител

КАК СЕ ПРАВИ: Изрежете отвор с размерите на 5 х 10 см отстрани на бутилката. Закачете бутилката с отвора нагоре за хоризонталната тръба на радиатора с помощта на платнена лента. Закрепете лентата с тиксо върху бутилката, така че да не се хлъгза. Сгънете марлята на няколко слоя под формата на правоъгълник с ширина 10 см и дължина около един метър. Поставете единия край на тампона в отвора на бутилката, а останалото навийте около горещата тръба. По-добре е да направите два такива фитила от марля. Налейте вода в бутилката (може с помощта на по-малка бутилка).

Устройството е успешно инсталирано и готово за употреба!

овлажнител

БЕЛЕЖКИ: Следете нивото на водата в бутилката да остава неизменно. Може да регулирате интензивността на овлажняване като вдигате и спускате бутилката. Уверете се, че фитила никога не виси под нивото на водата, в противен случай тя ще капе по пода.

Този овлажнител има редица предимства: не изисква материални инвестиции, лесен е за приготвяне и е лесно заменим в случай на неуспех.

Тази зима непременно ще се възползвам пак, опитайте и вие!