Шеф от охранителна фирма: ПВЦ-дограмите са като входна врата за крадците, най-ефективният начин да опазим дома си е…

По думите на представителя на охранителна фирма Ивайло Христов, част от новостите при крадците са, че вече не е достатъчно да отсъстваме от дома си.

„Станали са находчиви и арогантни, наивно е да си мислим, че може със запалена лампа да противодействаме на опитите на крадците“, каза Христов в „България сутрин“ по bgonair.bg.

Специалистът обясни, че посегателствата стават  по предварителна подготовка и набиране на информация за жилището, колата и живота ни, като престъпниците търсят слабите страни в защитата.

Той добави, че се случва проверките на апашите да се осъществяват чрез позвъняване на звънеца дори и през деня.

Ниските етажи продължават да бъдат на прицел заради по-лесно преодолимите ПВЦ-дограми, които ставали като „входна врата“ за апашите, ако не са взети допълнителни мерки.

„Каквато и да е механична преграда не е достатъчна, за да въздейства или предотврати щети върху собствеността. По-ефективна е комбинацията между механична защита плюс сигнално-охранителна техника“, посъветва Христов.

Охранителят напомни в студиото на Bulgaria ON AIR, че потребителите трябва да направят информиран избор по отношение на фирмата, която ще ги защитава от набези на крадци, както и, че алармената система вече не е лукс, а необходимост.

„Това, което в момента е на прицел, са пари и ценности. По-малко се набляга на техниката в момента“, предупреди Христов.