Яжте джинджифил всеки ден в продължение на 1 месец и това ще се случи с тялото ви!

Джинджифилът е популярна съставка  в индийската и азиатската кухня, но нейните лечебни свойства са били оценени и използвани от векове. Той предлага множество ползи за здравето. Сред тях са облекчаването на болката, подобряването на храносмилателната система, облекчаване на гаденето.

А именно коренът му е най-използваната част, тъй като има полезни свойства  и може да се използва като сушена подправка, на прах, пресен или като сок или масло.

Ето 5 причини да консумирате джинджифила редовно:

Джинджифилът облекчава болката

Според проучване, проведено в Университета на Джорджия, яденето на джинджифил ежедневно – облекчава мускулните болки с 25%. В допълнение, този прекрасен корен може да успокоява болката по време на менструалния цикъл.

Джинджифил намалява холестерола

Друго проучване, продължило 45 дни, и в което участвали 85 пациенти с висок холестерол, показало, че 3 грама джинджифил на прах всеки ден значително намаляват нивото на холестерола в кръвта. В допълнение, изследователите предполагат, че това може също така да намали риска от сърдечно-съдови заболявания.

Джинджифилът облекчава храносмилателните проблеми

Джинджърът съдържа фенолни съединения, които облекчават дразненето в стомашно-чревния тракт, освен това стимулират работата на жлъчката и слюнката и по този начин могат да подпомогнат преминаването на храна и течности през стомашно-чревния тракт. В проучването, в което участват 24 здрави хора, се вижда, че консумацията на 1,2 грама прах от джинджифил преди хранене ускорява изпразването на стомаха, като по този начин подпомага храносмилането с 50%.

Джинджифилът се бори с възпаленията

Остеоартритът е често срещан проблем, който води до болки в ставите. Неотдавнашно проучване, при което 247 души са участвали с остеоартрит на колянната става, показа, че тези пациенти, които консумират джинджифил, се нуждаят от повече медикаменти, а болката им значително намалява.

Джинджър подобрява мозъчната функция

Стареенето е силно ускорено от окислителния стрес и хроничното възпаление, което води до множество възрастови когнитивни увреждания, като болестта на Алцхаймер./ Zdrave.to