Историческо начало! Дадоха ход на делото срещу Райфъла по съкратената процедура СНИМКА

Гледат делото на Райфъла по съкратената процедура. Днес Пловдивският окръжен съд най-накрая даде ход на делото срещу бизнесмена Атанас Червенков – Райфъла, Веселин Загорчев и техните четирима съучастници -Симеон, Бисер, Стефан и Васил.

Съкратеното съдебно следствие беше искано от обвиняемите и въпреки че техните адвокати категорично се обявиха против процесуалната опция, председателят на съдебния състав Екатерина Роглекова се съгласи да даде ход по съкратената процедура,съобщава trafficnews.bg.

Съдът допусна всичките 26 свидетели, поискани от защитата и обвинението. Днес бяха призовани половината, ала те не се явиха и магистратите решиха повече да не бъдат викани по съдебния процес. Очаква се останалите призовани да бъдат разпитани и дадат своите показания утре. Днес в съдебната зала обяснения ще даде Червенков.

 

Припомняме, че на шестимата са повдигнати обвинения за извършване на опит за предумишлено убийство с користна цел, за умишлени палежи, при условията на продължавано престъпление, с последвали значителни вреди и за умишлено унищожаване на чужди движими вещи.

Загорчев като подбудител и помагач, Райфъла като подбудител, Васил като помагач, Симеон и Бисер като извършители, са обвинени в това, че на 12 февруари 2014 г. в съучастие са направили опит умишлено да умъртвят собственикът на медицински център Аргир Гяуров, който беше намушкан многократно с нож във входа на жилищния си блок в Тракия.

Петимата са обвинени и за извършване на множество умишлени палежи на автомобили през периода от 9 януари 2014 г. до 22 януари 2015 г., сред които колите на бившия депутат Антоний Йорданов и съпругата му Татяна Йорданова.

Очаквайте подробности!

Снимки- trafficnews.bg