Британката, починала от новичок, си го пръснала като парфюм

Британката Доун Стърджис, която почина от натравяне с новичок, се е напръскала с нервно-паралитичния агент, мислейки го за парфюм, тъй като то било в такава бутилка. Това твърди нейният приятел Чарли Роули, който пострада от същото вещество, но оцеля, съобщава „Сън“, цитиран от блиц.

Роули направил разкритие от болничното си легло в Солзбъри. Той и приятелката му бяха настанени в същото лечебно заведение, където от отравяне с новичок се лекуваха бившият съветски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Братът на Чарли – Матю, заяви, че стоял неотлъчно до леглото му след смъртта на Доун. „Брат ми ми каза, че си е спомнил, че Доун си е пръснала от парфюма на двете китки. Спомена също, че бегло си спомня странната, подобна на амоняк, миризма, носеща се от парфюма“, каза той.

В момента Чарли се възстановява в болницата. Той бил само „кожа и кости“, когато семейството му най-накрая получило разрешение да го види.

„Беше полубуден и говореше „убиха приятелката ми, убиха приятелката ми“. Беше ядосан и плачеше“, каза Матю.

От полицията потвърдиха, че в дома на Доун и Чарли е открита малка бутилка, съдържаща същото вещество, с което са били нападнати и семейство Скрипал.

Остава мистерия как Доун и Чарли са се сдобили с бутилката. Разследващите в момента работят за изясняването ѝ, използвайки отпечатъци от парка, където двамата са се разхождали преди да колабират.