Полицаите и днес пазят Роси и футболистите на Левски, чака се решение за треньора (СНИМКИ)

И днес има полицейско присъствие на „Герена“. Униформените пазят Делио Роси и футболистите, които вбесиха феновете си след срамното отпадане от Лига Европа. „Сините“ победиха с 3:2 снощи Вадуц от Лихтенщайн, но напуснаха рано-рано турнира, след като бяха загубили първата среща с 0:1.

Заради напрежението, час и половина след края на двубоя снощи Роси и играчите му не смееха да излязат от съблекалнята. Наложи се солиден брой униформени да отблъсква феновете, окупирали подстъпите към съблекалнята зад сектор „В“. Полицаи имаше и днес на „Герена“ за тренировката на отбора. Служителите на реда бяха в готовност за реакция при нова атака на феновете.

Още по време на мача с Вадуц разгневени ултраси опитаха да нахлуят на терена, за да потърсят сметка на футболисти и треньори. Някои запалянковци си позволиха да чупят седалки и да ги хвърлят по пистата – зад треньорската скамейка.

След резила феновете заградиха входовете към стадиона, но до ексцесии не се стигна заради намесата на служителите на реда, които и днес са на пост на стадиона.

Преди тренировката на „сините“ на „Герена“ пристигна и изпълнителният директор Красимир Иванов. Треньорът Делио Роси, който снощи отказа да уважи искането на феновете за оставка, в момента е с неясно бъдеще. Очаква се собственикът Спас Русев да реши дали ще се стигне до раздяла с италианеца.