Потвърдено! Страшилището на наркодилърите е арестувано в Германия

Информация на пловдивчанина Димитър Панайотов, арестуван преди седмица в Германия, се появи на сайта на ZOLL – немската митническа служба. „Митническите служители откриват фалшиви документи за самоличност“ е заглавието на публикуваната статия, пише „Трафик“.

„В края на юни 2018 г. служители на финансовия контрол (FKS) в Гронау направиха изненадващо откритие. В Косфелд-Лете те проверяват 29-годишен шофьор на пикап. Доставчикът на пратки от района на Щайнфурт изглеждал много нервен по време на проверката, което усъмнява служителите. По-подробно разглеждане на българската му лична карта, установили , че е фалшива.  . Освен това митническите служители установили, че мъжът е търсен с международна заповед за арест.

Служителите на „Гронау“ го арестували предали на районната полиция в Косфелд. По време на последвалата инспекция на превозното средство митническите служители открили също две хапчета за хапчета със стероиди и кутия анаболни стероиди. Освен това митническите служители са конфискували още фалшиви документи, включително две други фалшиви български лични карти, фалшив лиценз за български шофьори и фалшив испански шофьорски лиценз. По-нататъшните разследвания се водят от прокуратурата в  Мюнстер. “

Панайотов е обявен за издирване от Интерпол, тъй като има ефективна присъда от 2014 година . През януари 2014 година при обиск в жилището на Панайотов, Криминална полиция открива близо 3 кг марихуана, 1 кг амфетамин и 65 гр кокаин. В последствие Панайотов е осъден ефективно на 2,5 години лишаване от свобода, но успява да избяга, докато е под домашен арест. Обявен е за издирване от Интерпол, има и Европейска заповед за арест.

Въпреки това в продължение на 4 години се подвизава под чуждо има в Германия. Има фирма с предмет на дейност, сходен с този на компанията на баща му – Георги Панайотов, който също живее в германската провинция. Панайотов бил подизпълнител на една от най- големите спедиторски фирми – „Hermes“ и разполагал с около 30 куриерски автомобила. Наемал българи и емигранти за шофьори.

Снимка-trafficnews.bg