6 признаци, че черният дроб е пълен с токсини и безценни съвети как да си помогнете

Нашият черен дроб има много важна работа в организма, тъй като той ни отървава от натрупването на отрови в тялото ни чрез урината и изпражненията. Тъй като в ежедневнието ни постоянно се „обстрелвани“ от отрови и токсини, често тялото ни може да не успее да се освободи от всички отпадъци, което води до натрупването им в клетките.

Необичайните натрупвания в черния дроб може да предизвикват чернодробни заболявания. Те може да са два вида – неалкохолна чернодробна болест и алкохолна чернодробна болест.

Втората е причинена от прекомерната консумация алкохолни напитки, докато другата може да е резултат от повишен холестерол или наследствени качества.

Представяме ви най-честите симптоми на чернодробните заболяване, които са сигнал, че трябва да вземете мерки и да детоксикирате тялото си:

Непрекъсната умора

Отровите блокират храносмилането и по този начин причиняват мъчение и физическо изтощение, което предизвиква раздразнителност, рязка смяна на настроенията и депресия.

Лош дъх

Може да почувствате лошите ефекти на някои чернодробни проблеми, ако дъхът ви има нериятна миризма, въпреки че поддържате отлична хигиена.

Необяснимо повишаване на теглото

В момента, в който черният дроб не работи добре, отровите се натрупват в клетките, което води до увеличаване на теглото.

Прекомерно изпотяване

Черният дроб много се загрява, когато е изтощен и обменя топлината през тялото. Докато се опитва да се охлади, тялото започва да се потива твърде много.

Свръхчувствителност

Когато действа нормално, черният дроб произвежда антитела, които се борят с алергените. Ако обаче работата на този орган е затруднена, тялото съхранява алергените. За да реагира на това, тялото отделя хистамин, който обозначава алергените, които трябва да бъдат унищожени, но предизвиква чувствителни странични ефекти, например мигрена, дразнене, замайване.

Акне

Проблеми с функцията на черния дроб редовно води до хормонален дисбаланс, който се отразява върху кожата.

Лечение на чернодробни заболявания

За да помогнете на чернния си дроб да се възстанови, би било добре да промените начина си на живот, като изключите вредните навици. На първо място започнете да приемате твърди подхранващи храни, подобни на джинджифил, корен от глухарчета, банани, сладки картофи и избягвайте преработените храни.

Тези две рецепти ще ви бъдат от невероятна помощ, когато трябва да подобрите работата на черния си дроб:

Смесете джинджифил, банан и корен на глухарче и приемайте тази смес, за да намалите страничните ефекти на заболяванията на черния дроб.

Смесете една чаена лъжичка корен от глухарче, 2 супени лъжици фастъчено масло, малко гръцко кисело мляко, банан, малко настърган корен от джинджифил и поглъщайте тази смес веднъж или два пъти на ден./Zdrave.to.