Влакът от Карлово за Пловдив удари автомобил! Шофьорът на колата избяга

За по-малко от два часа са станали два инцидента на жп прелези. И давата са причинени от шофьори, за които правилата в Закона за движение по пътищата не означават нищо.

Малко преди 11 часа на прелез между гарите Калояново и Граф Игнатиево лек автомобил е бил ударен в задната му част от преминаващия пътнически влак, пътуващ по направление Карлово – Пловдив. Автомобилът е преминал през прелеза при спуснати бариери.

При инцидента няма пострадали. Автомобилът е избягал от местопроизшествието.

Вторият инцидент е от 12.30 ч. в междугарието Суворово-Девня. Отново автомобил е преминал през прелеза при редовно задействана звукова и светлинна сигнализация. Автомобилът е ударен от преминаващия пътнически влак, пътуващ по направление Добрич-Варна. Няма пострадали. Инцидентът е довел обаче до спиране на движението на влаковете и пътните превозни средства в района на прелеза за час и половина.

Във връзка с инцидентите от днес, летния период и свързаната с това повишена интензивност на движението по пътищата, „Национална компания „Железопътна инфраструктура“ за пореден път призовава водачите на пътни превозни средства да бъдат внимателни, да спазват правилата за движение по пътищата.

Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници. Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори. Неизмеримо по-важни от материалните щети са човешкият живот и здраве!

Снимката е илюстративна