Касапницата с автобуса-ковчег на „Тракия“ пред развръзка!

Разследването за причината довела до зверската касапница на магистрала „Тракия“ в черния петък на 13 април т.г. , е пред развръзка.

Непосредствено след инцидента, в който загинаха 6 души, а 22-ма бяха ранени, полицията арестува за 72 часа шофьорката на леката кола Цвета Таскова, която по-късно бе обвинена в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от двама човека.

Назначената по случая експертиза е установила, че Таскова се е доближила прекалено близко с нейния автомобил до автобуса. Десният калник на колата й е закачил болтовете в лявата предна джанта на автобуса. Последвалият лек на пръв поглед удар, впоследствие оказал се фатален, защото станал причина водачът на тежкото возило да изгуби контрол над него и да излети в канавката.

Шофьорът на катастрофиралия автобус обясни, че не е имал време за реакция при инцидента и допълни, че е карал с 95 км/ч.

Разследващите са убедени, че Таскова се е заплеснала в радиото на автомобила си и така се е допряла до автобуса.

Следователите установили, че преди години шофьорската книжка на 29-годишната жена е била отнета за продължителен период от време, но върната, след като наказанието й изтекло.

След окончателното изготвяне на експертизата материалите по делото ще бъдат депозирани в съда, а Таскова изправена на подсъдимата скамейка.

Припомняме, че правителството обяви ден за национален траур по повод трагичния инцидент, а премиерът Борисов също изрази отношение по случая.