Плодовата вода – новата детокси бомба

Насладете й се не само когато целта ви е да се освежите в летните жеги, но и когато тонусът и добрата форма са ви приоритети.

Освен че ще даде значителен тласък на метаболизма, плодовата вода притежава и мощна детоксикираща сила. Освен това няма да натовари организма ви с излишни калории.

Какви са ползите?

– ускорява метаболизма;

– подпомага освобождаването на мастните клетки;

– подобрява настроението;

– утолява чувството за глад;

– облекчава мускулната умора при физическо натоварване и предпазва

– тялото от дехидратация;

– не съдържа калории;

– детоксикира организма, предпазвайки го от болести;

– изгаря излишните мазнини;

– облекчава стреса.

Плодова вода за плосък корем

Нужни са ви: 1/2 краставица, 5 ягоди, 3 листа пресен босилек и филтрирана вода. Измийте добре краставицата и я нарежете на филийки заедно с кората. Същото направете и с ягодите. Прехвърлете всичко в стъклена кана, добавете пресен босилек и допълнете с вода. Оставете плодовата вода да престои за една нощ в хладилника, преди да я изпиете.

Действие:

Краставиците ви освежават, ягодите ви дават енергия, а босилекът ще намали чувството за глад, предотвратявайки задържането на вода в организма.

Детоксикираща плодова вода с ябълки и канела

Нужни са ви: 2 ябълки, 2 канелени пръчици и филтрирана вода. Измийте добре ябълките, почистете от семките и нарежете на едро, без да белите кората. Прехвърлете всичко в стъклена кана и добавете пръчиците канела. Допълнете с вода и оставете да престои в хладилника за една нощ.

Действие:

Ябълките съдържат пектин, който се свързва с тежките метали в организма и подпомага тяхното отделяне, като по този начин значително облекчава работата на черния дроб. Те също така съдържат антиоксиданти и флавоноиди, като витамините С и В-комплекс. Канелата пък балансира кръвната захар и също притежава антиоксидантни свойства.