Зрелищна акция! Разбиха група за наркотрафик по трасето Петрич – Благоевград

Разбиха отдавна наблюдавана група за наркотрафик по трасето Петрич-Благоевград Изключително успешна бе снощната акция на криминалистите в ОД на МВР в Благоевград, които разбиха отдавна наблюдавана група за трафик на наркотици по трасето Петрич-Благоевград.

Снощи пред дома на най-стария дилър Кирил Димитров – Уята бе задържан известния в Петричко Касъм К., брат на наркодилъра Фикрет от петричкото село Яворница. В тайник в Опел-а на Касъм са намерени кокаин, канабис и амфетамини, предава Струма.

Заедно с Касъм е задържан и приятелят му и партньор Киро Уята, за техните „контакти“ имаше оперативна информация отдавна. Веднага след ареста ченгетата започнаха търсенето на тайна квартира, в която са посрещани по-малките мулета и разпределяна дрогата.

В апартамент в кв. Запад, нает от Касъм полицаите открили приятелката му и двама наркозависими в момент на продажба на амфетамини. Открит е и тайник в жилището, в което са открити около 1 килограм амфетамини. Всички са задържани. Припомняме, че Касъм е излежавал присъда за наркотрафик, в затвора е бил и Киро Уята, който цял живот се занимава с подобни действия, освен това е и консуматор, така твърдеше по време на делата срещу него.

Снимка: Архив