Намигнете на лятото с динена диета

Лятото е ей там, зад ъгъла, така че още отсега може да му намигнете, влизайки в перфектна форма. С динена диета! Тя е нискокалорична и детоксикираща и може да се спазва толкова дълго, колкото успеете да издържите.

Динената диета предоставя малко калории на организма и ако тренирате по-интензивно, е много вероятно да почувствате умора или замаяност. Ето защо е изключително важно да изберете програма за отслабване, която няма да навреди на вашето здраве и с която ще постигнете дълготраен ефект.

Тази диета се понася от всеки организъм и спазващите я не изпитват чувство на глад. Има висока ефективност – само за седмица може да отслабнете от 3 до 5 кг и ако преустановите диетата правилно, то за 2 седмици може да изгубите 7-8 кг и най-важното – без йо-йо ефект.

Освен загубата на излишни килограми, с тази диета ще нормализирате и обмяната на веществата, ще изведете излишната течност от организма и токсините.

Принципът е прост:

на всеки 10 кг тегло се полага по 1 кг диня дневно

която се приема на 5-6 пъти, препоръчително е на всеки 3 часа. Ако изпитвате силен глад, може с всяко ядене да изяждате и парче сух ръжен хляб. Диетата се спазва в продължение на 5-7 дни.

Проблеми, които може да възникнат през този период са: тежест в стомаха, метеоризъм, дискомфорт в стомашно-чревния тракт. Често тези неразположения се появяват на втория ден. Ако не се чувствате добре, преустановете диетата.

А за да постигнете най-добри резултати и най-важното – да запазите ефекта, след спиране на диетата, препоръчваме следния начин на хранене:

Закуска: някаква каша (оризова, овесена), приготвена с вода; обезмаслена извара или сирене, или яйце.

Обяд: риба или нетлъсто месо; зеленчукова салата, подправена с лимонов сок, и зехтин.

Вечеря: диня – 1 кг от меката й част на 30 кг тегло.

Противопоказания на диетата: камъни в бъбреците, диабет, тежки заболявания на задстомашната жлеза, простатата, пиелонефрит.

Разтоварващи дни с диня

Диетолозите препоръчват 1-2 разтоварващи дни седмично на страдащите от наднормено тегло. Освен това, плодът е нискокалоричен, а фолиевата киселина, която влиза в състава му, нормализира обмяната на веществата. През „динения ден“ се позволяват 2 кг диня.