Радостина разтърси цяла България с ПИСМОТО си до управляващите: Пожелавам ви всички да виете от болка!

Във фейсбук групата „Благоевград Ден и Нощ” благоевградчанката Радостина Костова публикува тази вечер писмо, в което описва ситуация в МБАЛ Благоевград и потресаващо тежкото положение, в което се озовала нейната 74 -годишна баба.

Потресена от отношение и бездушие Радостина описва през какво са минали близките на възрастната жена, докато чакат специалистите да си свършат работата.

Гневните думи на една млада жена разтърсиха всички.

Публикуваме писмото й без редакторска намеса:

„Уважаеми познати и непознати,

искам да споделя с Вас огромното си възмущение, неприязън и огорчение по отношение на цялата система, бивши и настоящи управляващи и към вас бездушните крадци на души и човешки съдби. Към всички вас, които откраднахте всичко хубаво и оставихте тази пародия, която съществува нещо като държава. Ще ви пожелая да имате съдбата на моята баба, която благодарение на вас трети ден лежи в травматологията на болницата в Благоевград.

Преди три дни на 21.07.2018г. беше приета в същата тази болница по „спешност“ със счупване на тазобедрена кост. При невероятната „спешност“ от страна на липсващия рентгенолог ( в събота работи само на повикване ), завеждащ лекар, който се вика само по спешност (няма такъв в отделението през уикенда) и анестезиолог, който въобще не работи в това отделение. Горката ми баба започна едно неописуемо преживяване.

Благодарение на всички онези, които принудихте всичките млади кадри да търсят хляба си някъде по света, милата ми баба с всичките си налични диагнози три дни лежи с болки, защото болницата не разполага с анестезиолог, за да я оперират. Пожелавам ви на вас виновниците същата съдба.

Това ли е заслужила тази жена, която е дала всичко на тази държава? Оставила е работещо поколение, цял живот си е плащала дължимите данъци и осигуровки и сега когато има нужда да се възползва от изконното си право – правото на медицинска помощ, за която ще си плати, няма кой да й я окаже.

Отидете вие виновниците с болно сърце, артрит, колит, язва, остеопороза, високо кръвно и разширени вени в нейното болнично легло и чакайте заедно с нея операция, която не зависи от пари или лекар, а от анестезиолог, който не е в наличност.

Всичко това е показателно, един ден, ако въобще доживея 74-те години на баба ми, каква ще се случи с мен, ако аз имам нужда да се възползвам от естественото и човешко право на помощ.! Но тази трагична и болезнена съдба е благодарение на вас бивши и настоящи управляващи.

Ще ви пожелая само едно да виете от болка, така както вие моята баба. Тя е човек, който не очаква субсидии от Европа и не се вълнува от това, колко магистрали се строят или какви самолети ще се купуват, тя е човек, който просто иска да живее без болка. Много ли иска? Непосилно ли е за вас „можещите и много правещите“ да и подсигурите анестезиолог за да може опериращият да си свърши работата.

Обръщам се към вас, всички отговорни до сега, Моля започнете да си вършите работата, както повелява длъжността, която заемате, защото аз няма да оставя съвестта ви на спокойствие.

Всеки един, който се съмнява в истинността на трагичната история, може да я провери в травматологията на благоевградската болница.

П.С. Една страдаща внучка за милата си баба!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!“.