5 храни, които ще направят тялото ви резистентно към болести и хронични заболявания

Безброй проучвания и дългогодишни изследвания разкриват, че прекомерната киселинност в организма ни прави податливи на болести и хронични заболявания.

Въпреки това, съвременните диети са пълни с киселиносъдържащи храни като сода, захар, бяло брашно, консерви, яйца, месо, млечни продукти, алкохол, риба, кафе, пържена храна и др. И сякаш това не е достатъчно, но стресът, гневът и безпокойство, съчетани с лекарства, подсладители и токсини от околната среда, допринасят за киселинността на тялото ни.

И докато това звучи сериозно и необратимо, не се притеснявайте, тъй като най-здравите хора по света са успели да намерят начин да заобиколят тези препятствия и са допринесли за създаването на списък, който ще помогне на всеки човек.

5 алкални храни, които всеки трябва да консумира:

Чесън

Чесънът е една от най-мощните алкални храни на планетата, предлагайки силни антибиотични свойства, доставя на организма фибри и хранителни вещества.

Авокадо 

Авокадото също е известно, че алкализира организма и неутрализира киселинните храни в стомаха.

Лют червен пипер 

Този невероятно мощна антибактериална подправка алкализира тялото, но това не е всичко. Тя също така повишава кръвообращението, подобрява мозъчната функция, детоксифицира организма и регулира кръвното налягане.

Аспержи

Изследванията показват, че аспержите са още една от най-мощните алкалноформоващи храни с рН 8,5 и големи количества фибри, витамини, минерали и антиоксиданти.

Спанак

Повечето хора не са наясно с факта, че спанакът е богат на протеини, минерали, фибри и витамини и може да бъде полезен и когато става дума за алкализиране на тялото./Zdrave.to