Ето какво е имало на отвратителния колаж, заради който ученици се клаха в „Надежда“!

Говорителката на прокуратурата разкри какво е съдържал колажът, заради който момче закла връстник в столичния квартал „Надежда“. Тя заяви, че главата на агресора е била монтирана върху тялото на мъж, участващ в хомосексуална сцена.

Арнаудова призна, че разпространеният в социалните мрежи клип всъщност е втори. Тя добави, че устройството, с което са направени видеата, е доброволно предадено на полицията. Говорителката добави, че към момента момчето са намира в ареста.

„С него са проведени много беседи. Той потвърждава за извършеното, твърдеейки че е бил предизвикан. Днес прокурорът по делото ще повдигне обвинение на лицето, като най-вероятно то ще бъде за опит за убийство. Наказанието за това престъпление би било по-леко заради възрастта на извършителя“, каза тя.

Вчера следобед 15-годишен младеж наръга многократно свой връстник във вход на жилищна сграда в ж.к. „Надежда“ в столицата. Пострадалият бе откаран в тежко състояние в болница. Въпреки голямата кръвозагуба лекарите са извършили животоспасяваща операция, а прогнозите за младежа са добри. Агресорът пък минути след престъплението се е похвалил пред момчета на улицата. Той е бил полугол и облян с кръв. Носел е оръжието на деянието и го е показал на останалите.